ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

“Οπτικοακουαστικό ντοκουμέντο. Η ιστορία της Ευαγγελίας Κουτσαντώνη – Αϊβάζογλου που έχασε 23 άρρενες συγγενείς στην Μικρασιατική Καταστροφή“.

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Άγνωστα Ντοκουμέντα του Αρχείου Καλλάρη στη ΄΄Βεργίνα Τηλεόραση΄΄


Αδημοσίευτες επιστολές που περιγράφουν τις πρώτες ώρες της ελεύθερης Θεσσαλονίκης το 1912, ηχογραφημένα και φωτογραφικά ντοκουμέντα από τους πρωταγωνιστές που έδρασαν και επέδρασαν στα ιστορικά γεγονότα από το1821 εως τη μεταπολίτευση και προέρχονται από το ΄΄ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΛΑΡΗ΄΄ είναι μεταξύ του υλικού που θα παρουσιαστεί στην εκμπομπή ΄΄Τα Λέμε΄΄ της ΄΄Βεργίνα Τηλεόραση΄΄ την Πέμπτη 23-10-2014 και στις 10.30πμ

Η Χριστίνα Τσόρμπα φιλοξενεί στο στούντιο της εκπομπής, τη δημοσιογράφο και ιστορική ερευνήτρια Νατάσα Μποζίνη που επί χρόνια μελετά, διασταυρώνει και δημοσιοποιεί, τα ντοκουμέντα που αρχικά της εμπιστεύθηκαν οι τελευταίοι απόγονοι του Στρατηγού Κωνσταντίνου Καλλάρη και εμπλουτίζονται διαρκώς με νέο υλικό, από απογόνους άλλων ιστορικών οικογενειών της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της εκμπομπής, μεταξύ άλλων θα δημοσιοποιηθούν:


Δύο επιστολές του Σπύρου Καλλάρη γιό του Στρατηγού και Αξιωματικού του Πεζικού που μαζί με τη ΙΙ Μεραρχία συμμετείχε στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και περιγράφει τις πρώτες στιγμές στην πόλη.


Αποσπάσματα από το Ντοκιμαντέρ: ΄΄Κωνσταντίνος και Χρυσηίδα Καλλάρη΄΄

Ένα απόσπασμα- από το υπό έκδοση ηχητικό βιβλίο: ΄΄Ντοκουμέντα από τα Μέτωπα΄΄΄
του Studio Amid  Πρόκειται για μια επιστολή της Μαρίας Καλλάρη  που περιγράφει τις στιγμές και τα πρόσωπα που συνάντησε στη δεξίωση που δώθηκε στη Θεσσαλονίκη προς τιμή του Ελληνικού Στρατού τον Ιούνιο του 1913.
Αφηγείται η ηθοποιός Ματίνα Νικολάου

Επίσης από το υπό έκδοση βιβλίο της Νατάσας Μποζίνη  ΅Με Ψυχή και Πόδια Βαριά΄΄ σε πρώτη  δημοσίευση, απόσπάσματα ημερολογίων της δικηγόρου Αριάδνης Χριστοπούλου και της Χρυσηίδας Καλλάρη  που περιγράφουν αντίστοιχα: τα αιματηρά επειδόδια με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, κατά την εκδήλωση της 25-03-1943
και τα Δεκεμβριανά στην Αθήνα.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου