ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

“Οπτικοακουαστικό ντοκουμέντο. Η ιστορία της Ευαγγελίας Κουτσαντώνη – Αϊβάζογλου που έχασε 23 άρρενες συγγενείς στην Μικρασιατική Καταστροφή“.

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Τρίτη 9 και Τετάρτη 10 Ιουλίου ακούστε δύο ραδιοφωνικές εκπομπές με τεκμήρια, από τον Β΄Βαλκανικό Πόλεμο, του Αρχείου Καλλάρη, στη συχνότητα 89,5



Την Τρίτη 9 και Τετάρτη 10 Ιουλίου του 2013
και στις 12.01 συντονιστείτε με τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας και την εκπομπή:

ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ Β΄ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ
Με τον Κώστα Παππά.

Καλεσμένη της εκπομπής η δημοσιογράφος και ιστορική ερευνήτρια Νατάσα Μποζίνη.

Μαζί με τον Κωνσταντίνο Παππά θα ΄΄ανασύρουν΄΄ και θα δημοσιοποιήσουν τεκμήρια που αφορούν στις συνθήκες και την ψυχολογία των στρατευμάτων που έλαβαν μέρος στον Β΄Βαλκανικό αγώνα του 1913.

Μεταξύ των ντοκουμέντων και:

Σε πρώτη ακρόαση και σε ηχητική μορφή, η επιστολή που έστειλε στις 28-05-1913 από τη Θεσσαλονίκη, στη μητέρα της στην Αθήνα, η Μαρία Καλλάρη.
Είναι μια προδημοσίευση του Audiobook ΄΄Ντοκουμέντα από τα Μέτωπα΄΄ των ηχητικών εκδόσεων Studio Amid.

Την επιστολή διαβάζει η ηθοποιός Ματίνα Νικολάου.
Περιγράφει τη τιμητική δεξίωση για τα στρατεύματα ξηράς και Θαλάσσης, που δόθηκε στον κήπο του Λευκού Πύργου και πολλές σκηνές από την πόλη.

Επίσης μεταξύ άλλων θα γίνει αναφορά:
Στην  εκκαθάριση της Θεσσαλονίκης όπως τη σχεδίασε και ολοκλήρωσε, αναίμακτα, ο Κωνσταντίνος Καλλάρης

Στις συνθήκες στα μέτωπα του Κιλκίς, των Σερρών, της Δράμας, της Καβάλας, μέσα από το προσωπικό ημερολόγιο του δεκανέα Κωνσταντίνου Λινάρδου, τις αναφορές του Διοικητή της 7ης Μεραρχίας Ναπολέωντα Σωτίλη και τις ανταποκρίσεις του δημοσιογράφου και Δίοπα στο θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ, Κωνσταντίνου Φαλτάιτς.

Τέλος θα ακούσουμε ηχητικό απόσπασμα από το αφήγημα του Κ. Φαλτάιτς: ΄΄Ο Σωσμός Της Καβάλλας΄΄ από τον Συγγραφέα και Εικαστικό Δημήτρη Μανίνη.

Συντονιστείτε και
Ακούστε Live τη ραδιοφωνική εκπομπή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου