ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

“Οπτικοακουαστικό ντοκουμέντο. Η ιστορία της Ευαγγελίας Κουτσαντώνη – Αϊβάζογλου που έχασε 23 άρρενες συγγενείς στην Μικρασιατική Καταστροφή“.

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Φωτογραφίζοντας στην Εθνική Αντίσταση και όχι μόνο




Η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Καρδίτσας (ΛΕΦΚΚ) διοργανώνει το Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014 στις 18:00, στον Πολυχώρο του Φωτοκινηματογραφικού Μουσείου της ΛΕΦΚΚ (Δημοτική Αγορά, Κατ. Ι-28) προβολή φωτογραφιών με παράλληλη ομιλία του ερευνητή της φωτογραφίας Μανόλη Ασώματη (πολιτιστική εταιρεία ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ) με θέμα Φωτογραφίζοντας στην Εθνική Αντίσταση και όχι μόνο.





παρουσιάζει και αναλύει φωτογραφίες και φωτογράφους περιόδου Εθνικής Αντίστασης 1942-1945.
Μετά από μια πολύ σύντομη αναφορά-παρουσίαση των φωτογράφων του ΕλληνοΙταλικου πολέμου, εστιάζει στην περίοδο της Εθνικής Αντίστασης φέρνοντας στο φως ξεχασμένους και λησμονημένους φωτογράφους του Απελευθερωτικού Αγώνα. Ταυτόχρονα ξεκαθαρίζει ορισμένες συγχύσεις που είχαν δημιουργηθεί ως προς την πατρότητα κάποιων φωτογραφιών.

Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Καρδίτσας (ΛΕΦΚΚ)
Πολυχώρος του Φωτοκινηματογραφικού Μουσείου (Δημοτική Αγορά, κατάστημα Ι-28).
Η Λέσχη Φωτογραφίας κ΄ Κινηματογράφου Καρδίτσας ιδρύθηκε το Μάρτιο του 1978 κάνοντας δυναμική είσοδο στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης αναπτύσσοντας πλήθος δραστηριοτήτων, συνεργαζόμενη με καλλιτέχνες, υπηρεσίες, συλλόγους, οργανισμούς, περιοδικά, βιβλία, εφημερίδες, τηλεόραση, κλπ.
 
χορηγία επικοινωνίας: περιοδικό FMAG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου