ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

“Οπτικοακουαστικό ντοκουμέντο. Η ιστορία της Ευαγγελίας Κουτσαντώνη – Αϊβάζογλου που έχασε 23 άρρενες συγγενείς στην Μικρασιατική Καταστροφή“.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Σύντομα τα ντοκουμέντα από το ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΛΑΡΗ και σε πολυτονικό

Τα έγγραφα, η χειρόγραφη αλληλογραφία και τα ντοκουμέντα του Αρχείου Καλλάρη, χρονολογούνται από το 1812 έως και σήμερα.
Η αντιγραφή και η αποθησαύριση είναι μια περιπέτεια και ένα ΄΄ταξίδι΄΄ με πολλούς γλωσσικούς κινδύνους.
Μέχρι τώρα, σε όσα ανέκδοτα κείμενα αναρτήσαμε, ακολουθήσαμε την απλή μεταφορά τους στο μονοτονικό, με αποτέλεσμα να απογυμνωθούν από την μαγεία της Ελληνικής γλώσσας και την  εσωτερική τους ΄΄φόρτιση΄΄

Ήταν πραγματικά, ευτυχής συγκυρία η γνωριμία μας με τον κ. Γιώργο Μαλακό,που με μόχθο πολλών χρόνων δημιούργησε τον μοναδικό ηλεκτρονικό πολυτονικό ορθογράφο στην Ελληνική Γλώσσα.

Ένα σημαντικό εργαλείο που διαθέτει 4 λεξικά και πολλές εφαρμογές για ερευνητές, καθηγητές, εκπαιδευτικούς και όσους επιθυμούν να ταξιδεύουν με τον ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία...

Οι καθημερινοί επισκέπτες του κόμβου Lexigram βρίσκουν και χρησιμοποιούν, δωρεάν, διάφορα πολύτιμα βοηθήματα και ένα demo του Πολυτονικού Ορθογράφου.

Η ΛΕΙΤΟΥΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΟΥ ΟΡΘΟΓΡΑΦΟΥ

Εγκαθίσταται μέσα στο Microsoft Word
Μαρκάροντας ένα κείμενο ή κατά τη διάρκεια της πληκτρολόγησης πολυτονίζει και διορθώνει αυτόματα
Για τις λέξεις που είναι ανορθόγραφες δίνει πολυτονικές προτάσεις διόρθωσης (είναι ο μοναδικός Ορθογράφος στον κόσμο πολυτονικού κειμένου).
Δουλεύει με 4 λεξικά από τα οποία επιλέγει ο χρήστης: Αρχαίας, Παλαιάς Ορθογραφίας, Καθαρεύουσας και Δημοτικής.
Υπογραμμίζουμε ότι το πρόγραμμα δεν κάνει κανένα λάθος. Αν π.χ. βρει μια λέξη με δύο ειδών τονισμό, την επισημαίνει με μπλε χρώμα και από τις προτάσεις διόρθωσης διαλέγουμε τη σωστή.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου